Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

'Gember- en knoflookmarkt update'

Knoflookoogst Shandong gehalveerd

Uit de eerste ramingen blijkt dat in een aantal regio's in Shandong, 30% tot 50% van de knoflookoogst mogelijk schade heeft opgelopen door de winterse weersomstandigheden in december en januari. De knoflook zal vanaf juni geoogst worden. In april zal er meer duidelijkheid komen over de toestand van de planten.

Vanwege de onzekere situatie is de knoflookprijs gestegen. De huidige exportprijs bedraagt €1832 per ton, wat betekent dat de prijs zo goed als verdubbeld is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar toen de prijs rond de €916 per ton lag. Naar verwachting zal de prijs de komende weken nog verder stijgen en mogelijk oplopen tot €2749 per ton.


Vers geoogste knoflook van Bo Lisi Agricultural Products in de provincie Yunnan

Gember

In de VS en de EU is de gemberprijs laag. De exportvolumes naar beide markten zijn kleiner dan vorig jaar. De gemberhandel in Shandong verloopt matig en de prijs is stabiel rond de €0,21 tot €0,35 per kilo. In de regio Anqiu, in Shandong, waar veel gember wordt geproduceerd, ligt de afzet rond de 50 ton per dag.

De lage prijzen en de beperkte buitenlandse vraag maken het voor telers weinig interessant om hun voorraden nu te verkopen. Naar verwachting zal hier de komende week nog geen verandering in komen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven