Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Dutch Green biedt verse en gepelde paarse Morado knoflook

"Smaak van Spaanse knoflook veel sterker"

Tholen - Importeur Dutch Green uit Amsterdam heeft sinds eind vorig jaar een nieuw product in het assortiment, Morado-knoflook uit Spanje. Deze is zowel vers als gepeld beschikbaar. Volgens Patrick Oostveen van Dutch Green zijn ze hiermee vrijwel uniek in Nederland. "Er wordt in ons land met name knoflook uit China geïmporteerd en wij wilden de heerlijke smaak van de Spaanse Morado knoflook bekender maken in Nederland."Sterkere smaak

Volgens Patrick heeft de Spaanse Morado-knoflook grote voordelen ten opzichte van de Chinese. "Ten eerste zijn de geur en smaak veel sterker en intenser. Dit betekent dat men voor gerechten een veel kleinere hoeveelheid nodig heeft dan bij Chinese knoflook. Eén teen Spaanse Morado knoflook staat gelijk aan drie teentjes Chinese. Normaal gezien ligt de prijs van o.a. Spaanse gepelde knoflook hoger, maar op dit moment is dat niet het geval. Stel dat de Spaanse in een bepaalde periode duurder is, is het in verhouding nog steeds goedkoper aangezien je een kleinere hoeveelheid nodig hebt voor hetzelfde smaakeffect."


"Bij elke nieuwe oogst worden een aantal bollen apart gehouden, gepeld en in kleine stukjes gesneden. Deze worden in het laboratorium onder de microscoop gelegd en de kleine worteltjes worden eruit gehaald. Van die worteltjes worden er 12 in een kweekbakje gedaan. In verschillende fases groeien ze in kweekbakjes en op den duur in de kas. Als ze een bepaalde grootte hebben bereikt worden ze in de velden gepoot. Door de nummering op de potten wordt ook bijgehouden welke planten in welk veld staan. Na de procedure van 16 maanden is er weer nieuwe knoflook. Het grote voordeel hiervan is dat altijd de beste kwaliteit wordt gewaarborgd."

Vers en gepeld

De Morado-knoflook wordt rechtstreeks uit Spanje geïmporteerd. "Momenteel hebben we een solide aanvoer en de vraag ligt hoog. Er is nu ook een tekort uit China, dus daar kunnen we het ontstane gat in de markt opvullen. De verse knoflook is verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen, waaronder 12x250 gram, 9x500 gram, 6x1000 gram en Black Garlic 6x2 stuks. Gepeld zijn ze in hersluitbare potten van een kilo beschikbaar en tevens ook Knoflook Pasta in hersluitbare potten van 1 kilo. De gepelde variant is de tegenhanger van de Chinese vacuüm knoflook. Daar verse gepelde knoflook moet 'ademen", is het vacuüm verpakken ervan niet aan te raden."P.G.I.
"Al onze Spaanse Paarse Morado knoflook is 'Protected Geographical Indication' ofwel PGI-gecertificeerd. De teelt van de Morado knoflook wordt door onze telers laboratorium technisch uitgevoerd. Vanaf de wortel tot aan de oogst wordt de teelt geregistreerd. Deze procedure duurt in totaal 16 maanden."

Voor meer informatie:
Patrick Oostveen
Dutch Green BV
Food Center Amsterdam
Jan van Galenstraat 4 Pier R1
1051 KM Amsterdam
020-3035040
06-13256887
www.dvgroup.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven