Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ritesh Mehta. Elwit Agri Exports

India verdrievoudigt knoflookexport vanwege sterke vraag

India heeft zijn knoflookexport verdrievoudigd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Indiase exporteurs doen goede zaken op de internationale markt, nu de knoflookoogst in China tegenvalt en de vraag alsmaar toeneemt. 

"Indiase knoflook heeft momenteel het monopolie omdat China geen knoflook kan leveren. We krijgen veel bestellingen binnen van Chinese importeurs die naar Europa exporteren. Op dit moment is de vraag vanuit China eigenlijk het sterkst," vertelt Ritesh Mehta van Eltweit Agri Exports.



Volgens Mehta zijn ook de prijzen verdubbeld als gevolg van de groeiende lokale en internationale vraag. Kleinschalige exportbedrijven exporteren dagelijks tot wel 50 ton knoflook en Mehta verwacht dat de situatie nog beter wordt nu de vraag naar Indiase knoflook sterk groeit in Golfstaten zoals Koeweit, Bahrein en Jordanië. Overige markten zijn Duitsland, Italië en Japan. Handelaren denken dat India over voldoende capaciteit beschikt om aan de wereldwijde vraag te kunnen beantwoorden, temeer omdat het land dit jaar een goede oogst had in vergelijking tot vorig jaar.

Het Indiase knoflookseizoen beleeft zijn piekperiode van februari tot april, terwijl de vraag pas aantrekt vanaf de maanden mei tot juli. "De knoflook, die we momenteel verkopen, is afkomstig van onze voorraden van het vorige hoogseizoen. Hoewel we maar één oogst per jaar hebben, zijn we niet bang voor Chinese concurrentie omdat we grote volumes oogsten. De concurrentie op de binnenlandse markt is groot en de prijzen stijgen dagelijks omdat sommige grote handelaren in paniek inkopen," aldus Mehta.

Voor meer informatie:
Ritesh Mehta
Eltweit Agri Exports (India)
Tel +91 98339 96267
Mob
+91-9833996267
email: ritesh@weltweitagri.com
www.weltweitagri.com
Publicatiedatum: