Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese knoflookprijzen op hoogste punt sinds 10 jaar

De Chinese knoflookprijzen blijven continu stijgen. Jaar op jaar zijn ze met 18% toegenomen. Momenteel kost een kilo knoflook 23,88 yuan (€3,24), wat de hoogste prijs sinds tien jaar is. 

Eén van de redenen hiervoor zijn de weersomstandigheden. Onwaarschijnlijk lage temperaturen hebben invloed gehad op de wereldwijde knoflookteelt en daarmee de markt uit balans gebracht. Daarnaast zijn de kosten voor koelopslag in combinatie met de huurkosten fors toegenomen.

Verder is er sprake van een knoflookcyclus van drie jaar. De prijzen bevonden zich in 2013 ook in een lagere positie, waarna de prijzen vier jaar lang continu bleven stijgen. Als laatste reden kan de Chinese overheid worden aangewezen. De overheid heeft strenge maatregelen getroffen met betrekking tot meer veiligheid in de transportsector. Er wordt daardoor strenger op toegezien dat vrachtwagens zich aan de maximum snelheid houden en dat er niet teveel lading op een vrachtwagen wordt gezegd. Deze maatregelen hebben echter ook gezorgd voor een toename in de logistieke kosten.
Publicatiedatum: