Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
daling in China

India: waarde van knoflookexport stijgt 92%

De stijgende exporttrend voor Indiase knoflook begon vorig jaar. In 2016-2017 steeg de exportwaarde van knoflook met 92% vergeleken met het jaar ervoor naar een recordhoogte van 3,07 miljard roepie (40,2 mln euro). De Indiase knoflookexport explodeerde dankzij de daling ervan in China, 's werelds grootste producent. Knoflook werd hierdoor het meest gewilde product binnen India's kruidenexport.

In het eerste kwartaal van het jaar exporteerde India 18.000 ton, gewaardeerd op 1,2 mld roepie (16,2 mln euro). Dit was een enorme toename van 169% qua hoeveelheid en 107% in waarde. Het was de grootste groei in de Indiase kruidenexport, waartoe ook andere hoog scorende producten behoren zoals chilipoeder, komijn en oleoharsen uit kruiden.
 
"Door de daling van de Chinese oogst van vorig jaar stegen de Chinese knoflookprijzen naar 1.200 dollar (1.016 euro) per ton, terwijl de Indiase knoflookprijzen in het eerste kwartaal varieerden van 600 tot 900 dollar (500-760 euro) per ton. Als gevolg hiervan nam de vraag naar Indiase knoflook enorm toe," aldus Vijay Hotwani van Varchasva Agro, een exporteur uit Madhya Pradesh.

De stijgende exporttrend van Indiase knoflook begon vorig jaar. In 2016-2017 steeg de exportwaarde van knoflook met 92% vergeleken met het jaar ervoor naar een recordhoogte van 3,07 miljard roepie (40,2 mln euro). De hoeveelheid van 32.200 ton zag een toename van 39%. Tot 2015-2016 bedroeg de Indiase knoflookexport minder dan 1 miljard roepie (13 mln euro).
 
"Meerdere landen in Afrika zijn de laatste jaren uit India gaan importeren. Aziatische landen zoals Taiwan, de Filipijnen en Vietnam kopen nu in India vanwege het conflict in de Zuid-Chinese Zee. Het grootste deel van onze knoflook gaat via Maleisiƫ naar Thailand," aldus Vinay Agarwal van Ginny Food, een grote exporteur.
 
Gewoonlijk wordt de knoflook in India in februari geoogst, waardoor het land een voorsprong heeft op China, dat z'n oogst ongeveer vier maanden later op de wereldmarkt brengt. Dit jaar waren zowel de Indiase oogst als de Chinese -van enkele maanden geleden- goed.

Als gevolg daarvan denken beide exporteurs dat de hoge exportgroei de komende maanden waarschijnlijk niet gehandhaafd kan worden, hoewel het eerste kwartaal er veelbelovend blijft uitzien. "De prijzen voor knoflook uit China zijn gedaald tot circa 300 tot 700 dollar (254-592 euro) per ton, bijna hetzelfde als die in India," aldus Hotwani. China produceert bijna 70% van de knoflook wereldwijd en is ook de grootste exporteur ervan. India komt daar een heel eind na met een productie van meer dan 1,2 miljoen ton, waarvan het grootste deel binnenlands wordt gebruikt.
 
Bron: www.economintimes.indiatimes.com
Publicatiedatum: