Pool met korte opslag realiseert prijs van 33,10 euro

Uienpoolprijs Agrifirm breekt record

Niet eerder in de geschiedenis van de pool werden de uien zo goed betaald. De Agrifirm poolprijs van de uienpool met korte opslag is uitgekomen op € 33,10 per 100 kg. Volgens officiële cijfers zijn er 36% minder uien geoogst en dat is fors. Dat heeft aan alle kanten impact gehad op de markt en de prijsvorming. Er zijn telers die hier goed van zullen profiteren. In een heel aantal gevallen was de verkoop echter te vroeg om echt profijt te hebben van de stijgende prijzen. De telers in de pool hebben deze zorg niet en profiteren door middel van deze poolprijs goed van de stijgingen.

In de pool met korte opslag hebben de telers meegedaan met de uienmarkt van oktober tot en met half januari. Het was een spannende markt met prijzen die tot en met december opliepen, maar in januari toch weer stabiliseerden. Met een goede spreiding in de verkoop heeft de pool een keurige middenprijs gescoord. De kwaliteit van de uien in bewaring is goed geweest en de tarrapercentages liggen gemiddeld op 4,5% en dat is laag.

Pool met korte opslag
Agrifirm biedt, naast de commissionairsrol, al vele jaren uienpools aan voor de Nederlandse uientelers. De pool met korte opslag spreekt een brede groep telers aan door de looptijd van een aantal maanden aan de voorkant van het bewaarseizoen. Telers ontvangen dus eerder geld dan in de meeste andere bewaarpools en kunnen ten opzichte van de af-landperiode het voordeel van de eigen opslag pakken.

Bron: Agrifirm


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven