Een printer in zakformaat

Het etiketteren van allerhande producten als bijvoorbeeld kisten kan soms veel tijd kosten. Helemaal in kisten waar de codering van te voren ingebrand moet worden. Het Duitse EBS heeft daar echter na vraag van een aantal vaste klanten een oplossing voor bedacht. De ontwikkeling van een handprinter. Hiermee kan veel gemakkelijker en door de klant zelf eenvoudig een tekst op een kist worden gezet. De Groot BV, de officiële distributeur van het Duitse EBS in de Benelux, levert het apparaat aan zijn klanten.

De Groot BV is een bedrijf in codeer- en etiketteermachines uit Culemborg. Het familiebedrijf met tien werknemers bestaat al sinds 1936 en is ooit begonnen als handelsbedrijf in verpakkingsmaterialen. In de jaren daarna heeft De Groot zich gespecialiseerd in machines voor het automatisch aanbrengen van coderingen en labels voor verpakkingen in alle vormen en maten. De Groot richt zich met haar producten en diensten vooral op de voedingsmiddelenindustrie. Door de kleinschaligheid van het familiebedrijf kan het flexibel reageren op de wensen van zijn klanten.

Sinds kort levert Bert dus ook de handprinters van EBS. “Met de handprinter kan bijvoorbeeld een aardappelteler voortaan zijn eigen labels en etiketten op zijn kisten zetten. Het voordeel daarvan is dat een klant dan voortaan een grote hoeveelheid blanco kisten kan bestellen en ze vervolgens zelf kan voorzien van de juiste codering.”

Verder heeft het apparaat het voordeel dat het op diverse ondergronden kan printen en bestand is tegen de weerselementen. “Aangezien veel producten in de AGF-sector in bulk wordt verpakt en te maken hebben met een houdbaarheidsdatum zie ik er zeker een markt in. Daarnaast is de handprinter niet heel moeilijk in gebruik. De teksten kan men zelf opmaken op de computer en vervolgens draadloos doorsturen naar het apparaat en zijn ook nog aan te passen.”

De ontwikkeling van dit apparaat volgde op de vraag van een paar vaste klanten bij EBS die vervolgens aan de slag ging met het ontwikkelen van deze handprinter. “In eerste instantie ging het niet zo heel hard met de verkoop van deze handprinter en beschouwden sommigen de ontwikkeling van het apparaat als onzin. Maar het tegendeel blijkt nu waar en momenteel kan EBS de vraag naar het product niet meer bijhouden.”

De stijging naar de vraag van handprinters komt echter niet van bedrijven die het gebruiken voor het coderen van hun producten. Vooral voor de scheepsbouw en betonindustrie is het belangrijk om hun producten te labelen omdat de onderdelen op de juiste manier moeten worden geïnstalleerd. De vraag komt echter vooral van mensen die het apparaat gebruiken voor de lol. “Zo zie ik soms de mafste filmpjes van het apparaat voorbij komen op social media. Bijvoorbeeld bij een festival waarin het apparaat gebruikt wordt om teksten te drukken op T-shirts.”

In de AGF-sector is De Groot nog een redelijk nieuwe speler. Bert de Groot, directeur van het bedrijf, vertelt over de banden met de AGF-sector en de mogelijkheden voor de toekomst. “We zien dat binnenkort veel machines in de AGF-sector voor etikettering aan vervanging toe zijn omdat het anders bijna klassieke apparaten worden ten opzichte van moderne varianten die op de markt beschikbaar zijn. Als gespecialiseerd bedrijf kunnen wij een bijdrage leveren aan het moderniseren van deze apparaten.”

Voor de toekomst hoopt Bert om ook de AGF-sector van zijn adviezen en producten te kunnen voorzien. Toch wil hij niet te snel groeien met zijn bedrijf. “Ik wil mijn bestaande klanten graag goed kunnen bedienen en bijstaan als het nodig is. Daarnaast wil ik het karakter van een familiebedrijf behouden. Kwaliteit gaat daarom bij mij voor op kwantiteit.”

Voor meer informatie:
De Groot Coding & Labelling
Pascalweg 22
4104 BG Culemborg
Tel. +31 (0)345-512747
algemeen@degrootbv.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven