Wim Roose, Koeltechniek Roose

“Steeds meer aandacht voor kwaliteit AGF en welzijn van personeel bij plaatsen koelinstallatie”

Tholen – “Midden in de ‘groentetuin’ van België is Koeltechniek Roose gevestigd. “Een groot deel van onze activiteiten doen wij bij bedrijven die werkzaam zijn in de AGF-sector. We leggen installaties aan bij zowel telers als bij groothandels, exporteurs en aardappelhandelaren. Tevens is een groot deel van de klanten ook werkzaam in het verwerken of verpakken van groenten of aardappelen”, vertelt Wim Roose van Koeltechniek Roose. “We zijn één van de kleinere firma’s, die ammoniak pompsystemen plaatst en ook CO2 systemen, al dan niet in combinatie met een koude drager. Ondanks de grootte van het bedrijf hebben we een hoop kennis in huis en onderscheiden wij ons door onze eigen automatiseringssystemen en de korte communicatielijnen met onze klanten.”

“Koeltechniek Roose werd in 1983 opgericht door vader Peter Roose. Ondanks de grote installaties die hij plaatse, koos hij er bewust voor om zonder personeel te werken. Vanaf Wim 12 jaar was ging hij regelmatig mee met zijn vader om te helpen. In 2005 is zaakvoerder Peter overleden door een arbeidsongeval. “Destijds was ik slechts 18 jaar en zat nog op de middelbare school, dus was ik nog niet in staat om het bedrijf over te nemen. Na 3 jaar hoger onderwijs en enkele jaren werkervaring in de koeltechniek was de tijd rijp om in 2010 volledig zelfstandig aan de slag te gaan. Vandaag de dag hebben we 12 medewerkers in dienst en ben ik ongelofelijk trots dat de passie van weleer terug door de firma vloeit”, vervolgt Wim.

Uitfasering F-gassen
“De uitfasering van koelmiddelen is al erg lang aan de gang, maar er is door de sector lang geen weinig aandacht aan besteed. Koeltechniek Roose heeft altijd zeer veel belang gehecht aan duurzaamheid. Sinds 2012 hebben we geen enkele installatie meer geplaatst met F-gassen R404A. Sinds 2017 plaatsen we enkel installaties die werken met natuurlijke koudemiddelen (ammoniak, CO2 of propaan)”, aldus Roose. “We zien ook steeds meer klanten die kiezen voor een duurzame installatie. Bedrijfszekerheid primeert, maar het comfort van de medewerker wordt ook steeds belangrijker. Daarbij wordt gedacht aan de uitblaastemperatuur of de luchtcirculatie in een gekoelde werkruimte. Tevens zien we bij klanten die in de AGF-sector werkzaam zijn dat kwaliteit, en daarmee ook de temperaturen, steeds belangrijker zijn.”

“We zijn een gedreven team met een onuitputtelijk doorzettingsvermogen en dat voelt de klant elke dag opnieuw. Ons bedrijf is immers gestart vanuit de passie voor koeltechniek”, besluit Wim.   

Voor meer informatie:
Wim Roose
Koeltechniek Roose
Industriestraat 14
8755 Ruiselede
+32(0)51 68 87 66
info@koeltechniekroose.be  
www.koeltechniekroose.be 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.