Gerco Overweg, HortiPro, over nieuw beschikbare hulpstof Helioterpen Film:

“Hulpstoffen helpen effectiviteit gewasbeschermingsmiddel versterken”

Wanneer het moment daar is dat een plaag (preventief) bestreden moet worden, is het natuurlijk belangrijk dat het middel dat gebruikt wordt ook goed blijft werken na toepassing. De hulpstoffen Heliosol en Helioterpen helpen de contactwerking van actieve stoffen in gewasbeschermingsmiddelen en bladmeststoffen verbeteren. Belangrijk, want steeds meer middelen die een toelating krijgen, hebben een contactwerking, weet Gerco Overweg van HortiPro. “Dat vraagt een aanpassing van de teler in het moment van spuiten en de wijze van spuiten.”

Kleefeffect en UV-bescherming
Helioterpen Film is sinds deze zomer commercieel verkrijgbaar op de Nederlandse markt, maar al sinds 2016 toegelaten. Het is een honderd procent natuurlijke uitvloeier op basis van terpeen oligomeren. “De stof heeft unieke eigenschappen die de werking verhogen van een breed scala aan insecticiden, fungiciden en de belangrijkste bladmeststoffen.”

Het bijzondere van dit product is volgens Gerco de combinatie van een 'kleefeffect' waardoor er meer product op de plant blijft zitten en het uitvloeiend filmvormend effect dat de uitdroging van de druppels beperkt. “Vanwege de UV-bescherming is deze uitvloeier bij uitstek geschikt als additief voor UV-gevoelige gewasbeschermingsproducten, zoals Naturalis L en Delfin WG.”

Helioterpen Film mag in de glastuinbouw worden toegepast in zowel groente- als sierteelt. Ook is er een toelating voor de akkerbouw, boomkwekerij, op sierbomen- en struiken en moestuingewassen in de vollegrond, enkel voor professioneel gebruik.

Minder drift
Een tweede hulpstof in het assortiment bij HortiPro heeft een vergelijkbare werking. Het gaat om Heliosol, een natuurlijke uitvloeier op basis van pineen (terpeen van dennehars). Het product kan ingezet worden in zowel de glasgroenten (komkommer, tomaat, paprika) als in de sierteelt (chrysant, gerbera, roos, hortensia en diverse potplanten). “De stof kan gebruikt worden als toevoeging aan een breed scala insecticiden en fungiciden.

De uitvloeier zorgt bij het spuiten voor een betere hechting en minder drift waardoor er een optimale, homogene hoeveelheid van het toegepaste middel op het gewas terecht komt. Dit maakt een succesvolle behandeling mogelijk met systemische middelen, penetrerende middelen of middelen op basis van contactwerking zoals Naturalis L. Het product is biologisch afbreekbaar, veilig voor biologische bestrijders, hommels en bijen en ook toegelaten voor de biologische land- en tuinbouw.”

Voor meer informatie:
HortiPro BV
www.hortipro.net  
info@hortipro.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.