Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw Amerikaans binnenlands aanbod zal een effect hebben op de uienprijs

Na een lente en zomer met hoge uienprijzen komt nu de herfst met een nieuw gewas en andere prijzen. 

Jason Davenport van Allied Potato: "We zien een prima hoeveelheid uien dit jaar en dat is dus al beter dan vorig jaar. Het aanbod is goed." Het weer veroorzaakte geen vertragingen en de oogst begon in het noordwesten op tijd. "Het wordt een goed jaar voor uien."

Foto: Gills Onions

Californië loopt tegen het einde van z'n seizoen en het aanbod ziet er goed uit en lijkt op wat er vorig jaar rond deze tijd te zien was. Megan Jacobsen van Gills Onions, een uienteeltbedrijf in Oxnard: "King City in Monterey County is de laatste regio waar we dit jaar oogsten omdat we klaar zijn met onze voorraad uien." De oogst zal doorgaan tot midden november en begint weer midden tot eind april 2020. Gills begint z'n oogst in Brawley.   

Sterke vraag vanuit de foodservice
Wat de vraag betreft merkt Davenport van Allied op dat de vraag van de retail nu langzamer is, maar dat dit niet geldt voor de foodservice. "De vraag is goed, vooral naar uienproducten die voor de foodservice voorbereid worden zoals gehakte en voorgesneden uien." Jacobsen van Gills, die vers gesneden uien leveren, beschrijft de vraag ook als stabiel en voegt eraan toe dat Gills binnen de foodservice ziet dat er vraag is naar aantrekkelijk uitziende producten. "Consumenten, vooral millennials, willen niet alleen voeding die goed smaakt, maar dat die er ook goed uitziet."

Foto: Gills Onions

Ondertussen denkt Davenport dat met het grotere aanbod van dit jaar de exportmogelijkheden ook sterker zijn. "Ik denk dat de export aan zal trekken als er meer aanbod is." Allied exporteert naar landen als Panama, Guatemala, Honduras, Zuid-Korea, Taiwan, Hong Kong en de Dominicaanse Republiek. "En we hebben onlangs ook verzoeken over levering vanuit Mexico gehad."

Dit alles betekent dat de prijs momenteel goed is, maar deze ligt lager dan vorig jaar in dezelfde tijd. "Ik verwacht dat de prijzen een beetje dalen wanneer het aanbod stijgt. Nu zijn ze stabiel."

Voor meer informatie:
Jason Davenport
Allied Potato Inc.
Tel: +1 (661) 854-0260
jason@alliedpotato.com
www.alliedpotato.com

Megan Jacobsen
Gills Onions
Tel: +1 (559) 284-4851
mjacobsen@gillsonions.com
www.GillsOnions.com

Publicatiedatum: