Knoflookareaal Shandong groeide dit jaar met 20%

"In 2019 hielde hoge prijs van Chinese knoflook aan maar deze had nauwelijks gevolgen voor de export. Het totale areaal dat gewijd is aan de teelt van knoflook in de teeltgebieden in Shandong is dit jaar gegroeid. We verwachten dat de knoflookprijs later dit jaar zal dalen," zegt David van Ji'nan Wantao Food Products, die onlangs zijn visie gaf op de prijsontwikkelingen op de Chinese knoflookmarkt. 

"Veel telers hebben in 2018 verliezen geleden als gevolg van de zeer lage knoflookprijs. Ze hebben toen besloten om andere gewassen te gaan telen om verdere verliezen te beperken. In Shandong kromp het totale knoflookareaal in 2019 met 30%. De lagere productie zorgde voor een nieuw evenwicht tussen vraag en aanbod op de markt, waardoor de prijs van Chinese knoflook weer steeg. In 2019 bleef de prijs hoog," legt David uit. "Aangezien de omstandigheden op de knoflookmarkt in 2019 vrij goed waren, besloten veel telers om weer knoflook aan te planten. Het totale knoflookareaal groeide met 20% ten opzichte van het seizoen daarvoor." 

"De huidige exportprijs bedraagt €1.210 per ton en dat is ruim 30% hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar. Knoflook is een belangrijke smaakmaker voor de voedselindustrie, wat betekent dat zelfs wanneer de prijs hoog is onze export nauwelijks daalt. Het aantal overzeese bestellingen neemt ook vrijwel niet af. Hoewel er ieder jaar weer handelaren zijn die speculeren, is hun impact op de knoflookmarkt niet zo groot. De beslissende factor voor de knoflookprijzen op overzeese markten is de verhouding tussen vraag en aanbod. Ik verwacht dat de knoflookprijs een neerwaartse trend zal laten zien nadat in juni de verse knoflook weer op de markt komt," legt David uit. 

Wantao Food Products beschikt over koelhuizen met een capaciteit van meer dan 10.000 ton. "We maken een raming van het totale knoflookareaal, vraag en aanbod en het absorptievermogen van de binnenlandse markt en stemmen onze voorraden op deze omstandigheden af. Momenteel hebben we ongeveer 1.000 ton knoflook in bewaring."

Het knoflookareaal van Wantao Food Products bevindt zich in Laiwu, in Shandong, en beslaat 80 hectare. Het bedrijf werkt ook samen met lokale telers om te kunnen garanderen dat de knoflook aan de strenge kwaliteitseisen van Wantao Food Products voldoet. 

"Overzeese markten, en de Europese markt in het bijzonder, hebben hun eisen de afgelopen jaren aangescherpt. We verbeteren onze teelt en verwerking voortdurend om aan al deze eisen te beantwoorden," legt David uit. "Hoewel de kwaliteitseisen voor het product steeds hoger worden, loopt het aantal orders voor de Europese markt niet terug."

"Jaarlijks exporteren we ongeveer 20.000 ton knoflook. Onze voornaamste overzeese markten zijn Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië. We exporteren ook kleine aantallen naar Afrika. We onderhouden nauwe banden met internationale afnemers."

Ji'nan Wantao Food Products is exposant tijdens de Fruit Logistica, hal 7.2b, stand A-07. 

Voor meer informatie:
David
Ji'nan Wantao Food Products Co., Ltd.
Tel.: 0086-13561730391 
E-mail: wantaogarlic@china.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven