Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Van der Peet trakteert personeel op #benefrietjes

Door de coronacrisis is er een overschot aan frietaardappelen ontstaan. De Horeca zit dicht en festivals zijn afgelast, waardoor de vraag naar friet is ingestort. Dit heeft gevolgen voor de hele aardappelketen. Men verwacht een overschot van 1 miljoen ton aan aardappelen.

#benefrietje
De BO brancheorganisatie akkerbouw en Ontwerpbureau Doordacht zijn de actie #benefrietjes gestart, om het acute overschot aan aardappelen te verminderen. Hiermee wordt het eten en trakteren van friet tijdens de coronacrisis gepromoot. Benefrietjes zijn alle frietjes die je eet of trakteert, of je deze nu koopt in de snackbar of bij de supermarkt. Elk frietje wat er gegeten wordt is er één. Door deze actie zal niet het volledige overschot weggewerkt worden, maar door zoveel mogelijk frietjes te eten en te trakteren kan de berg met aardappelen wel verkleind worden.

Hart onder de riem
Door deel te nemen aan deze actie wil Van der Peet de aardappelsector een hart onder de riem steken. Van der Peet heeft diverse klanten welke het transport voor de aardappelsector verzorgen, met de door Van der Peet gebouwde bandlosser. Om aandacht te vragen voor deze actie, hebben zij een aantal bandlossers uit de verhuurvloot met #benefrietjes reclame voorzien.

#benefrietjes voor het personeel
"Het is voor iedereen een rare tijd. Ook van de 50 medewerkers van Van der Peet wordt gevraagd om de regels van het RIVM met betrekking tot het corona virus na te leven. Zo zijn er bijvoorbeeld gespreide pauzes en start- en eindtijden en medewerkers welke normaal kantoorwerk uitvoeren maken nu daarnaast extra schoon. Thuis werken is er voor de meeste personeelsleden niet mogelijk. Van de medewerkers wordt veel flexibiliteit gevraagd. Om al het personeel te bedanken voor zijn inzet en flexibiliteit heeft Van der Peet op #benefrietjes getrakteerd", aldus het bedrijf. 

Bandlossers
De bandlosser is ontwikkeld voor het transport van losgestorte producten, zoals aardappelen en uien. Veel bandlossers worden ingezet voor het transport van aardappelen van de boeren naar de frietfabrieken.
Het laden van de bandlossers gebeurt bij de boer via de bovenkant van de oplegger. Het lossen bij de frietfabrieken gebeurt via de schuif aan de achterkant van de trailer, door middel van de transportband worden de aardappelen rustig horizontaal gelost bij de frietfabriek.

Voor meer informatie:
H.W. van der Peet 
Transportweg 64
2421 LS Nieuwkoop
+31(0)172 579 318
wietske@vanderpeet.nl  
www.vanderpeet.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven