Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lechelle Earl, Onions Australia

Goede binnenlandse vraag naar Australische uien

Terwijl de noordelijke en oostelijke staten van Australië klaar zijn met de uienoogst, zit het zuiden nog vol in het seizoen.

"De Zuid-Australische en Tasmaanse uienoogsten zijn in volle gang," zegt Lechelle Earl, directeur van Onions Australia. "Queensland, Victoria en New South Wales zijn allemaal klaar met de oogst. Uien uit deze staten komen vanaf oktober op de markt."

Zuid-Australië en Tasmanië oogsten machinaal. De uien uit Zuid-Australië gaan meestal rechtstreeks naar de markt of de opslag, terwijl de uien uit Tasmanië in rijen worden geoogst om te harden.

"De teeltomstandigheden zijn redelijk geweest, het was een zeer zachte zomer. Het kaliber en de kwaliteit van de uien zijn goed. Ook de opbrengsten zien er zeer goed uit."

"De binnenlandse vraag is goed, het lijkt erop dat de consumenten na de lockdown nog steeds regelmatig uien gebruiken in de keuken thuis. Het heeft ook geholpen dat de Victoriaanse foodservicemarkt na zo'n lange periode weer online is gekomen."

"De uitvoer van Australische uien gaat hoofdzakelijk naar Zuidoost-Azië en Europa, maar de sterke daling van het internationale vrachtvervoer heeft wel een impact,"  besluit Earl.

Voor meer informatie:
Lechelle Earl
Onions Australia
lechelle@onionsaustralia.org.au
www.onionsaustralia.org.au

Publicatiedatum: