Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agrifirm:

"Bewaarpool houdt zich sterk in zakkende uienmarkt"

De Agrifirm-bewaarpool heeft een prijs behaald van € 16,50 per 100 kg. voor levering in week 12. De bewaarpool loopt van december tot en met april. Met dit resultaat heeft de bewaarpool in een steeds meer zakkende afzetmarkt dit seizoen een marktconforme prijs weten te behalen.
 
Marktomstandigheden
Aan het begin van de poolperiode (december 2020) liep het goed met de handel van uien. Er was een goede vraag en er zat stemming in de markt. In januari zakte de markt in door het wegvallen van belangrijke exportbestemmingen. Het was wachten totdat de vraag weer terug kwam maar die bleef met een paar korte oplevingen zo goed als uit.

Poolprijs
Er is een poolprijs gerealiseerd van 16,50 cent per kg (€ 165 /ton) voor levering in week 12. Leden van Agrifirm ontvangen in juni bovenop de poolprijs € 1,25 per ton aan ledenvoordeel.

Op onderstaande grafiek vind je een overzicht van het prijsverloop op basis van de beursprijzen Emmeloord (gemiddelde van hoog/laag notering) en de poolprijs van Agrifirm. De grafiek laat goed zien dat de pool een gemiddeld resultaat heeft weten te behalen, in een afzetmarkt die steeds terughoudender werd.

Bron: Agrifirm

Publicatiedatum: