Val'prim verwacht dit jaar evenveel uien te oogsten als vorig jaar

Val'prim is eind juni met het oogsten van de nieuwe gele uien gestart, door regenval 8 tot 10 dagen te laat. "We begonnen met de gele uien en gingen daarna verder met de sjalotten, rode uien, roze uien, echalions en saucier-uien", vertelt algemeen directeur van Val'prim Nathalie Manceau.Dit jaar hebben de weersomstandigheden een grote invloed gehad op het teeltproces, van zaaien tot oogsten. "Het droge weer heeft een impact gehad op de groei van de uien, maar heeft ons tegelijkertijd beschermd tegen enkele ziekten. De voorjaarsvorst zorgde daarentegen voor het uitschieten van de zaaiuien en de regenval aan het einde van het proces voor de ontwikkeling van valse meeldauw en andere ziekten. Hoewel het nog te vroeg is om conclusies te trekken over het huidige seizoen, is wel al duidelijk dat de start van het seizoen bijzonder gecompliceerd was."

Val'prim verwacht dit jaar echter wel zo'n 10.000 ton uien en 2.000 ton sjalotten te oogsten, ongeveer evenveel als vorig jaar.

Momenteel biedt het bedrijf gele uien, rode uien, roze uien, sjalotten, echalions, saucier-uien, witte, paarse en gerookte knoflook aan in de volgende vijf teeltgebieden: Anjou, Bretagne, Beauce, Hauts-de-France en Bourgondië. De gebieden beslaan in totaal een areaal van 300 hectare.

Voor meer informatie:
Val’Prim
+33 02 41 40 30 80
contact@valprim.fr
www.valprim.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven