Sarwat Radwan, AKL ExoFresh

"Vroege start van het Egyptische lente-uienseizoen"

Het Egyptische lente-uienseizoen staat weer voor de deur: vlak voor het einde van deze maand zullen de eerste partijen uit Noord-Afrika in de Duitse handel arriveren. "Door het relatief vroege seizoenseinde bij de Duitse lente-uien en de slechte aanbodsituatie vindt de seizoenswisseling zo'n twee weken vroeger dan normaal plaats", zegt Sarwat Radwan, directeur van AKL ExoFresh in Dortmund

"Er komen alleen nog maar beperkte hoeveelheden uit Duitse teelt op de markt," vertelt Sarwat. "De kwaliteit van de Duitse lente-uien is tijdens de laatste fase van het seizoen al wat afgenomen, waardoor er vaker tekorten waren op de markt. Ook importproducten zijn maar beperkt beschikbaar, zodat de Egyptische lente-uien op een vrijwel lege markt stuiten."

AKL ExoFresh neemt overwegend het ras Photon uit Egyptische teelt af. 

Normaal gesproken zijn de Egyptische partijen tot in april verkrijgbaar. Zodra echter de eerste Duitse lente-uien worden aangeboden trekken de meeste importeurs zich terug van de markt vanwege een te kleine vraag. "Afgelopen jaar was er sprake van extreme markt-schommelingen: ver in de tweede helft van het seizoen, rond maart, kwam het tot een verdrievoudiging van de prijs. Momenteel worden de laatste Duitse partijen eveneens tegen zeer hoge prijzen verhandeld. Of we de importproducten tegen een vergelijkbare prijs aan kunnen bieden, kan ik momenteel echter nog niet voorspellen."


Sarwat Radwan (hier tijdens de Fruit Attraction 2021) levert aan retailers in Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië en Zweden. 

De Egyptische lente-uien zijn het stokpaardje van de firma AKL tijdens de koude tijd van het jaar. Ze worden zowel aan de Duitse levensmiddelenhandel alsook aan buurlanden geleverd. "De Egyptische lente-uien hebben in de retail een goede naam verworven. Men geeft niet zelden de voorkeur aan Egyptische lente-uien boven Italiaanse en Marokkaanse partijen. Wat betreft de teelt en verwerking heeft men in het land van oorsprong in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd en deze investeringen werpen nu zijn vruchten af", schetst Sarwat tenslotte.

Voor meer informatie:
Sarwat Radwan
AKL Exofresh Gmbh
Mallinckrodtstrasse 320
44147 Dortmund, Duitsland
info@aklexofresh.de
www.aklexofresh.de     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.