Carli Zöller, Kärcher Pfalzmarkt:

"De vraag naar bosuien blijft hoog in Duitsland"

Voor de firma Kärcher uit Mutterstadt loopt het seizoen stilaan ten einde. Carli Zöller vertelt ons dat de vraag naar bosuien aanhoudt. Tegelijkertijd daalt de vraag naar radijs. "We leveren aan steden als Berlijn, Chemnitz, Dresden, Leipzig, Stuttgart en München, meerdere vrachtwagens per dag," zegt Zöller. Tot de afnemers behoren diverse groothandelsmarkten en retailers.

De zware regens zijn al lang voorbij en de aangetaste producten zijn weer aangegroeid. "De storm in week 42 heeft ons echter voor enkele nieuwe problemen gesteld. De normaal jonge, rechtopstaande bosuien viel daarbij om. Als deze op de grond liggen, kunnen ze niet meer worden geoogst. De andere producten hebben zich echter hersteld van het regenachtige weer. Het grootste deel van ons assortiment komt uit de vollegrondsteelt," zegt Zöller.

Hij zegt dat de bosuien, die het bedrijf betrekt van regionale, seizoensgebonden vollegrondsteelt, bijzonder populair zijn. "Op dit moment kunnen we tussen de 200-400 pallets met bosuien per week aanbieden. Vanaf het midden van week 44 zal dit echter abrupt veranderen, want het seizoen zal spoedig ten einde komen. Vanaf week 44 zal de markt zich concentreren op bosuien uit Noord-Afrika", aldus Zöller. "De bosuien zitten van half maart tot november in ons assortiment."

Volgens Zöller is de kwaliteit van de bosuien eerder matig als gevolg van het weer en het seizoen: "In de zomer zijn ze van nature mooier, groter en recht. Niettemin is de vraag aanzienlijk groter dan voor andere producten."

Radijzen: goede kwaliteit, geringe vraag
"De kwaliteit van de radijzen is goed, maar de vraag was eerder laag. De vraag vanuit de horeca is weer normaal geworden nadat deze sector lange tijd gesloten was geweest. In het algemeen is de vraag naar Duitse producten momenteel vrij groot, omdat andere teeltgebieden door het weer, d.w.z. de kou, niet veel kunnen produceren", zegt Zöller samenvattend.

Voor meer informatie:
Carli Zöller
Kärcher Pfalzmarkt
67112 Mutterstadt
+49 6231 91930
pfalz@kaercher-fruchtimport.de 
www.kaercher-fruchtimport.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.