Andy Fresh, Intafresh:

"Veel Chinese exporteurs bellen me of ik raad weet met hun gember en knoflook"

Tholen - De afgelopen week kreeg Andy Fresh van Intafresh uit Poeldijk tal van gember aangeboden van tal van leveranciers uit zijn Chinese netwerk. "Veel Chinese exporteurs zitten met hun handen in het haar nu ze hun gember niet meer kwijt kunnen in Rusland en Oekraïne. Daarom bellen ze nu dat hun container onderweg of gearriveerd is in één van de Europese havens."

"Soms kunnen we een oplossing bieden, dankzij ons klantenbestand in Europa", vertelt Andy, die zich vanuit Poeldijk, als 100% dochteronderneming van een Chinese telersorganisatie, richt op de import en het sorteren en verpakken van gember voor de Europese markt. "Maar ik krijg ook diepvriesgember aangeboden. Daar kan ik niks mee."

Afgelopen zomer stopte Intafresh met de import van Chinese gember vanwege de torenhoge vrachttarieven. De kostprijs om een container te importeren is hoger dan het break-even-punt. "Met de start van het nieuwe gemberseizoen waren we de import van Chinese gember ook weer opgestart. De vrachttarieven zijn ook weer gedaald ten opzichte van afgelopen jaar."

"De gembermarkt is door het grote aanbod wel onder druk komen te staan. De kwaliteit van de nieuwe gember is wel verbeterd, maar nog steeds niet goed genoeg voor directe verkoop, en de huidige marktsituatie is niet gezond voor onze business. We richten ons dan ook op het schoonmaken, drogen, verpakken en opslag voor onze klanten", besluit Andy.

Voor meer informatie:
Andy Chen
Intafresh BV
ABC Westland 457
2685 DE Poeldijk 
andy@intafresh.com     
www.intafresh.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.