Oezbekistan vestigt nieuw record uienuitvoer

In april-mei 2022 is het volume van de uienexport uit Oezbekistan voor het vierde jaar op rij toegenomen en heeft het dit jaar een recordhoogte bereikt over de afgelopen vijf jaar. Volgens de officiële statistieken heeft Oezbekistan in april-mei 2022 117.500 ton uien uitgevoerd, wat een voortzetting was van de groeiende tendens van het volume van de uienexport in deze periode voor het vierde jaar op rij.

Wat de geografische spreiding van de uitvoer betreft, valt, afgezien van eenmalige leveringen van minder dan 20 ton, het volledige uitvoervolume toe aan 5 landen: ongeveer 99,5% werd verscheept naar de markten van vier landen: Kazachstan, Kirgizië, Rusland, Wit-Rusland en ongeveer 500 ton werd geleverd aan Oekraïne (0,4%).

De eerste partijen uien van de nieuwe oogst waren reeds eind maart - begin april beschikbaar op de Oezbeekse markten, maar uien van exportkwaliteit waren niet beschikbaar op de binnenlandse markt. De uientelers in de zuidelijke regio's van Oezbekistan zijn in het tweede decennium van april begonnen met het vormen van grote partijen van een nieuwe oogst voor de export.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven