Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tanzania: Uienboeren betreuren prijsdaling door gebrek aan kopers

Uienboeren in het district Karatu, regio Arusha, worstelen met de drastische daling van de telersprijzen voor hun uien.

Het gewas wordt nu verkocht voor Sh50.000 (€ 20,72) per zak, tegenover Sh180.000 tot Sh200.000 (€ 74,59 tot € 82,88) enkele maanden geleden. De landbouwambtenaar van het district schrijft de schokkende daling van de telersprijzen toe aan een daling van het aantal kopers uit Kenia, de belangrijkste markt voor uien uit het gebied.

"Dit staat in schril contrast met de situatie tijdens het regenseizoen, wanneer Karatu wordt overspoeld met kopers uit Kenia," zei hij. In die periodes staan kopers uit Kenia in de rij om het product te kopen, dat niet alleen daar wordt geconsumeerd, maar ook overzee wordt geëxporteerd.

De uienteelt in het district Karatu, met name in Mang'ola Village aan de oevers van het Eyasi-meer, kende tot voor kort goede momenten. De boeren verdienden ongeveer Sh150.000 tot Sh200.000 per zak die met de producten werd gevuld en voornamelijk aan Kenia werd verkocht.

Bron: The Citizen

Publicatiedatum: