Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zamboanga City, Filipijnen

Prijzen van ingevoerde rode uien bereiken ruim €5 per kilo

Naarmate de vraag toenam, zijn de prijzen van geïmporteerde rode uien omhoog geschoten, tot wel P300 (€ 5,10) per kilo in Zamboanga City op de Filipijnen. Dit was een duidelijke stijging ten opzichte van de prijs van P260 (€ 4,42) per kilo vorige maand op de openbare markten van de stad. Dit betekende dat veel consumenten ervoor kozen hun aankopen te beperken.

Volgens een verkoper kan de prijs van rode uien deze week zelfs stijgen tot P320 à P340 (€ 5,41 à € 5,75) per kilo. Volgens het Office of the City Agriculturist in Zamboanga City zijn de prijzen van rode uien gestegen door de grote vraag, vooral omdat het kerstseizoen nadert.

"Er zijn veel factoren die de prijsstijgingen van uien beïnvloeden. Maar één ding is echt heel belangrijk: vraag en aanbod. Het is duidelijk dat het aanbod erg laag is en de vraag blijft stijgen," zei Carmencita Sanchez, hoofd van het Office of the City Agriculturist.

Bron: gmanetwork.com

Publicatiedatum: