Bijna € 1 per kilo

Italië: Torenhoge prijzen voor gele uien

De voorraad gele uien in Italië bevindt zich op een historisch laag niveau. Er is momenteel ongeveer 50% minder product beschikbaar in vergelijking met dezelfde periode in voorgaande jaren. Ook in het buitenland zijn er minder uien. Iedereen zoekt dus naar partijen en natuurlijk schieten de prijzen omhoog.

"Het is eigenlijk grappig. Wanneer er veel uien is, wil niemand ze. Nu er weinig zijn, lijken uien net zo onmisbaar als water. In de vele jaren dat ik al in de sector zit, heb ik nog nooit zulke hoge prijzen gezien. Toch een vreemde branche", zegt aardappel- en uienhandelaar Davide Marmocchi.

Oostenrijk heeft de export praktisch stilgelegd. Nederland exporteert wel, maar de gemiddelde prijs is hoog. "Gisteren  bood een handelaar, met wie ik normaal samenwerk, mij uien aan voor € 0,94 per kilo."

Marmocchi levert nu in de eerste plaats aan zijn vaste klanten (velen zijn supermarktketens). Het zijn bedrijven die jaarrond zij aan zij met hem werken, die in plaats van op zoek te zijn naar makkelijke winsten via speculatie een vertrouwensrelatie willen opbouwen, en die weten wanneer ze korting kunnen vragen en wanneer ze omwille van de omstandigheden niet moeten afdingen op de vraagprijs.

De voorraden witte en rode uien liggen in de lijn van het meerjarig gemiddelde. "Maar ik vrees dat er een tekort zal ontstaan op de markt tussen het einde van het importseizoen en de eerste oogst van de vroege Italiaanse uien. Hoe lang zullen we praktisch zonder product zitten? Ik denk 15 à 30 dagen. We zullen wel zien hoe het gaat."

Voor meer informatie:
Marmocchi Angiolino srl
Via Fascinata 105
Argenta (FE) - Italië
Tel: +39 (0)532 857070
info@marmocchi.com
www.marmocchi.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.