Dominicaanse uienmarkt overspoeld met import uit Nederland, Peru en Mexico

Dominicaanse uientelers hebben de regering geïnformeerd over de problemen die zij ondervinden bij het vermarkten van hun oogst. Vertegenwoordigers van de Nationale Unie van Uientelers, die ongeveer 2.600 hectare uitenteelt en een opbrengst van circa 38.000 ton vertegenwoordigt, hebben een bijeenkomst gehad met een commissie van parlementairen, aan wie ze hebben meegedeeld dat hun oogst nu in de pakstations van tussenhandelaren ligt, die de waar hadden verworven na een overeenkomst met de vereniging en het ministerie van Landbouw.

De parlementairen gaven in de vergadering aan dat de handelaren de telers niet kunnen uitbetalen, omdat de markt wordt overspoeld met 30.000 ton importuien uit Nederland, Peru en Mexico.

De telers lieten weten president Abinader dankbaar te zijn omdat hij hen het geld had geleend om te zaaien, maar nu vragen ze zijn tussenkomst om deze situatie op te lossen.

Bron: hoy.com.do


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.