25 mei

AgroVision en AgroExact organiseren webinar 'Optimale inzet middelen dankzij gebruik van lokale weerdata'

Hoe grilliger het weer, hoe groter de ziektedruk van locatie tot locatie kan verschillen. Dit vraagt extra aandacht om op de juiste momenten het gewas beschermd te houden. Het ene moment kan je besparen, het andere moment vraagt sneller ingrijpen met bestrijding, zo meldt Agrovision. Het gebruik van lokale weerdata in een adviessysteem helpt bij een effectieve aanpak van gewasziekten zoals Phytophthora, Alternaria, Bladvlekkenziekte of Valse Meeldauw.

AgroVision en AgroExact nodigen telers, landbouw-adviseurs en geïnteresseerden uit voor de gratis webinar 'Optimale inzet van middelen dankzij gebruik van lokale weerdata' op donderdag 25 mei a.s. om 15.30 uur.

"Tijdens deze webinar van circa 45 minuten nemen Kees Vogelaar (teeltspecialist bij AgroVision) en Niek van Andel (meteoroloog bij AgroExact) iedereen mee in de actuele ontwikkelingen van klimaat, gewasbescherming en adviessystemen met lokale weerdata. Ook de veranderingen in middelkeuze en resistentie-ontwikkeling van Phytophthora komen aan bod. Hoe krijgt men beter inzicht in ziektedruk en infectiekans? Wat is de toegevoegde waarde van een adviessysteem met lokale weerdata.

CropVision en AgroExact weerstations
Sinds vorig teeltseizoen kunnen de weerstations van AgroExact aangesloten worden op de adviessystemen van CropVision. Het teeltprogramma CropVision van AgroVision gebruikt de lokale weerdata voor inzicht in ziektedruk en infectiekans. "Men krijgt een spuitadvies op maat gebaseerd op lokale weersgegevens. De oplossing van AgroExact scoorde een 9,2 in een vergelijkingsonderzoek van de WUR."

Aanmelden
Aanmelden voor deze webinar op donderdag 25 mei om 15:30 uur kan via bit.ly/weeradvies. Aanmelden is kosteloos en vrijblijvend. 

Voor meer informatie:
AgroVision
+31 570 664 111
info@agrovision.com   
www.agrovision.com      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.