Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnse regering houdt toezicht op uienaanbod en prijsstabiliteit

De Filipijnse regering houdt de situatie van lokale uientelers in de gaten om een consistente aanvoer en stabiele prijzen te waarborgen. De Kamercommissie voor Landbouw werkt samen met verschillende overheidsinstanties aan strategieën om hamsteren en manipulatie van uienprijzen te voorkomen.

Er worden inspanningen geleverd om handelaren die lokale boeren uitbuiten en zo de marktprijzen beïnvloeden, te identificeren en te reguleren. Er zijn verrassingsinspecties gepland op markten en in opslagfaciliteiten om de uienprijzen nauwlettend in de gaten te houden. Bovendien wordt de invoer van uien overwogen als methode om prijsstabiliteit te bereiken. Volgens het Department of Agriculture Bantay Presyo bedroegen de kosten van lokale rode uien op 5 april tussen de PHP68 en PHP130 per kilogram, en PHP60 tot PHP120 per kilogram voor witte uien. In december 2022 bereikten de uienprijzen PHP720 per kilogram vanwege een beperkt aanbod.

[PHP10 = € 0,16]

Bron: pna.gov.ph

Publicatiedatum: