Marktbericht Oostenrijk wk 12/19:

'Nauwelijks vastkokende aardappelen - goed aanbod uien'

De afzet van Oostenrijkse aardappelen schiet aardig op. De voorraden dalen steeds sneller. Nadat de eerste verpakkers het aardappelseizoen twee weken geleden beëindigden, zullen meer verpakkers de marketing van bepaalde rassen tegen het einde van de maand beëindigen. Vooral vastkokende - maar ook kruimige rassen - zullen binnenkort niet meer verkrijgbaar zijn in Neder-Oostenrijk. Voor de vastkokende rassen is het aanbod geraamd tot Pasen. Maar de vergevorderde leeftijd van veel aardappelen zal in veel partijen voor problemen zorgen. De prijs verandert voor de resterende partijen niet. In Neder-Oostenrijk worden aardappelen verkocht voor € 25/100 kg. Voor wormvrij, kleine verpakkingsproducten eerste klas met AMA zegel tot  € 30 /100 kg. In Opper-Oostenrijk werd onlangs tot € 29/100 kg betaald.

Uien nog steeds verkrijgbaar
De afzet van Oostenrijkse uien gaat rustig door. Uien worden naar behoefte aan handelaren geleverd, maar de bereidheid om te betalen is onlangs gestegen. Afzet is stabiel, zowel in binnen- als buitenland. In enkele gevallen liggen de uien al in de koelopslag. Een marktaanbod tot de nieuwe oogst lijkt verzekerd. Teeltprijzen blijven onveranderd. Voor uien, schoon en gesorteerd in een doos, afhankelijk van kwaliteit en formaat, lag de prijs tussen € 48 en € 52 per 100 kg. 

Kalme wortelmarkt
De afzet van Oostenrijkse wortelen blijft rustig. Er zijn voldoende hoeveelheden voor de binnenlandse en buitenlandse behoefte. De wortelen worden consistent aan de handelaren geleverd. Telersprijzen blijven onveranderd. 

Bron: LKÖ


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.