Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: dalende uienprijzen verwacht in mei

Het Chinese uienaanbod uit de teelgebieden van Yuxi in Yunnan en Xichang in Sichuan is in april geleidelijk aan op de markt gekomen. Het totale areaal voor de uienteelt is dit jaar afgenomen, waarop de uienprijzen zijn gestegen.

Volgens analisten zijn de stijgende uienprijzen van de laatste tijd echter niet representatief voor de rest van het seizoen. Het uienaanbod zal in mei meer toenemen als steeds meer teeltgebieden hun oogst op de markt gaan plaatsen. Omdat het aanbod dan groter zal zijn dan de vraag, zullen de uienprijzen sterk gaan dalen.

Het uienaanbod van Yunnan nam tegen het einde van april af. Het grootste deel van het uienaanbod schakelde rond deze tijd over van Yunnan naar Xichang in Sichuan. Omdat de vraag vanuit Yunnan afnam, daalden ook de prijzen. Het aantal rondreizende handelaren dat Sichuan aandoet, neemt echter toe, wat in deze regio terug is te zien in de stijgende uienprijzen.

Volgens analist Liu Hongyan zijn de hoge prijzen in Sichuan ook het gevolg van de gestegen kosten tijdens de teelt. De vraag naar uien is echter zwak, omdat de prijzen van andere groentensoorten ook aan het dalen zijn. Dit leidt tot felle concurrentie in de AGF-sector, waarmee de stijging van de uienprijzen wordt beperkt.

Daarnaast gaat het eerder genoemde stijgende aanbod in mei een grote rol spelen. Hoewel het totale areaal voor de uienteelt kleiner is geworden en de oogst als geheel kleiner is dan die van vorig jaar, is het aanbod nog steeds enorm. Dit betekent dat uienprijzen in mei naar alle waarschijnlijkheid af zullen nemen.

Bron: Vegetable Patch

Publicatiedatum: