Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: solide aanbod lente-uien zorgt voor concurrentie

Momenteel is er een groot aanbod aan lente-uien en dat wordt nog groter naarmate de zomer vordert. 

Juan Carrillo van het Amerikaanse Altar Produce: "Het aanbod is overvloedig. En er komt meer aan, want er zijn veel lokale uien. Ook kleinere programma's gaan nu lopen."

Hij merkt op dat het grootste aanbod uit Mexico komt, waar ze jaarrond geteeld worden en dat kleinere hoeveelheden uit Canada en het zuiden van de VS op de markt komen."

Het aanbod is niet altijd het hele jaar door voldoende geweest. "Aan het begin van het seizoen zag het aanbod er kleiner uit. Sinds oktober hebben we een goed seizoen. De markt steeg tot € 31 /doos op het moment dat de prijs normaal gezien op € 7 lag."

Andere gewassen
Maar, steeds meer telers hebben lente-uien uit de roulatie gehaald en telen nu meer winstgevende gewassen als spruiten, broccoli en bloemkool. "Ik denk dat hierdoor een tekort op de markt veroorzaakt werd. Maar nu ziet het er allemaal anders uit en zien we een normalere markt. De vraag zag er ook niet helemaal gewoon uit toen de markt sterk was, maar dat kwam misschien door het kleinere aanbod uit Mexico en misschien is er deze zomer nauwelijks vraag."

Tot nu ligt de prijs rond de € 7. "Dat is een normale markt. Ik zie de prijs niet verder dalen. Ik zie wel dat de vraag afneemt als het aanbod stijgt."

Voor meer informatie: 
Juan Carrillo 
Altar Produce
Tel: +1 (760) 357-6762
juan@altarproduce.com 
http://www.altarproduce.com/

Publicatiedatum: