Marktrapport Oostenrijk week 42/2019

'Consumptieaardappeloogst bijna ten einde, rustige uienmarkt'

De Oostenrijkse consumptieaardappelmarkt is momenteel stabiel. De oogst is bijna afgesloten en ook het aanbod vanuit de telers is al merkbaar afgenomen. De telers waren dit jaar, door het relatief hoge Oostenrijkse prijsniveau, zeer bereid hun aardappelen af te geven. De opslagplaatsen bij de handelaren zijn dan ook goed gevuld.

De binnenlandse afzet verloopt rustig. De consumenten lijken na de afgelopen acties in de retail nog voldoende aardappelen in huis te hebben. Bij de telersprijzen waren er geen veranderingen waar te nemen. In Niederösterreich werd aan het begin van de week een prijsspanne van 22 euro/100 kg tot 28 euro/100 kg genoemd. Uit Oberösterreich werden prijzen tot maximaal 28 euro/100 kg gemeld.

Rustige uienmarkt
Door middel van de gebruikelijke herfstacties met uien in de retail, konden de partijen die zich niet zo goed laten bewaren goed verkocht worden. Bij een goede kwaliteit is momenteel een positieve prijstendens te zien. Voor uien, gepoetst en gesorteerd in een kistje werd bij de juiste kwaliteit en grootte meestal tussen de 23 euro en 28 euro/100 kg betaald.

Wortelenmarkt blijft rustig
De afzet van wortelen in Niederösterreich verloopt nog steeds rustig zonder grote veranderingen. Langzaam aan worden er steeds meer wortelen bedoeld voor opslag in Niederösterreich geoogst. Het weer is echter nog te warm. De telersprijzen liggen stabiel op het niveau van de vorige week.

Bron: LKÖ


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.