Tjerk Nagel, Konaxx

"Dit seizoen liet weer zien dat de uienmarkt een ongrijpbaar fenomeen is en blijft"

Tholen - Het seizoen zit erop bij Konaxx Onions uit het Friese Sint Jacobiparochie. "Deze week draaien we de laatste uien. Het is tenslotte ook alweer bijna juli."

"Als we het seizoen moeten samenvatten, is wel gebleken dat de uienmarkt een ongrijpbaar fenomeen is en blijft. Ondanks de exportcijfers die skyhigh gingen, is er toch veel geld verloren in de handel, alsook bij de telers. De uienmarkt laat zich nu eenmaal niet sturen, manipuleren of beïnvloeden, ook niet door social media met een agrarische pet op. Dat heeft dit seizoen wel weer bewezen", aldus Tjerk.

Ondertussen worden in het zuiden de eerste plantuien alweer geoogst, dus de tussenperiode zal niet lang duren. "Ondanks de valse start door het koude voorjaar heeft de natuur weer een groot corrigerend vermogen laten zien", vervolgt de uienverpakker. "Al vind ik de stand van de uien door de bank genomen matig en zijn de verschillen groot."

"Nieuwe ronde, nieuwe kansen, maar er zweven veel onzekerheden boven de markt. Wat doet Corona? Hoeveel uien gaat Afrika afnemen? En hoe groot is de beschikbaarheid van de containers? Dit seizoen hebben telers en handel geleerd om voorzichtig te zijn. De uienmarkt laat zich lastig doorzien. Het blijven uien!"

Voor meer informatie:
Tjerk Nagel
Konaxx Onions
Kadal 32
9079 KW Sint Jacobiparochie
+31 (0)518 49 12 55
info@konaxx.nl     
www.konaxx.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven