Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Borettana uienseizoen van start met kleinere oogst, prijzen bemoedigend

“We zitten nu midden in de oogst van de Borettana ui, die hoofdzakelijk wordt geteeld in de provincies Piacenza, Parma en Reggio Emilia. We zijn 10 dagen later in vergelijking met een normaal jaar; we hebben zelfs bijna een overlapping met de sjalotten. De uien zullen tot begin augustus worden geoogst”, zegt Matteo Freddi.

Uit de eerste gegevens blijkt dat de oogst kleiner is dan in een normaal jaar. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de hoge temperaturen in combinatie met een gebrek aan regen.

“De Borettana ui heeft een gemiddelde afwijking van 30-45% tijdens de verwerking. Er moet rekening worden gehouden met gewichtsverlies, uien die ondermaats zijn, een klein percentage grond en vuil, die alle leiden tot een aanzienlijk verlies van nettogewicht ten opzichte van de oogst”, legt Freddi uit.

De afzet is reeds begonnen en de eerste prijzen zijn bemoedigend. “De eerste ronde is goed verlopen, maar nu is er sprake van een lichte daling. Het grootste deel van de afzet vindt plaats in Italië, maar we hebben ook connecties in Nederland en Groot-Brittannië, waar we de eerste partijen al naartoe hebben gestuurd.”

Vorig seizoen was niet erg positief. De sluiting van de horeca heeft de afzet en de industrie tot stilstand gebracht. “We hadden onze leveranciers voorgesteld om iets minder te zaaien, omdat je nooit weet hoe de situatie zich in de loop van de maanden zal ontwikkelen. Wij halen de Borettana uien uit een gebied van ongeveer 50-60 hectare.”

“Vroeger betaalde ik ongeveer €250,00 per stuk voor houten kisten. Nu zijn ze gestegen tot €350,00 per stuk. Ik heb mijn leverancier gezegd dat ik ze zal kopen zodra de prijzen weer op een redelijker niveau zijn.”

Voor meer informatie:
Matteo Freddi
Freddi Prodotti Ortofrutticoli S.n.c. 
Via Lama, 41
Calerno di S. Ilario d'Enza (RE) - Italië
+39 0522 679831
commerciale@cipollefreddi.it
www.cipollefreddi.it    

Publicatiedatum: