Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
APMC Mumbai

Uienprijzen stijgen met 40%, maar prijsdaling verwacht tegen november

In Mumbai zijn de uienprijzen gestegen als gevolg van een aanboddip. Het essentiële basisproduct is de afgelopen week met 60 tot 80 procent gestegen. Handelaren in het Agriculture Produce Market Committee (APMC) Vashi zeggen dat de stijging van de uienprijs zal aanhouden tot de nieuwe oogst in de eerste week van november op de markten arriveert.

Op de retailmarkt heeft de uienprijs de 40 Rs (€0,49) per kg overschreden en de handelaren zeggen dat de prijs zal stijgen tot 50 Rs (€0,61) per kg. Aan het begin van de maand was de ui op de retailmarkt verkrijgbaar tussen 15 en 25 Rs (€0,18-0,30) per kg.

Volgens het APMC-bestuur raken de oude uienvoorraden stilaan op en is het huidige aanbod afkomstig van oude voorraden en niet van boeren. "Aangezien de uien uit de voorraden komen, ligt de aankoopprijs ongeveer 30 tot 40% hoger dan twee weken geleden. De aankoopprijs van uien ligt tussen 15 Rs en 30 Rs  (€0,18 en €0,36) per kg", aldus een handelaar. Hij voegde eraan toe dat de prijs zal dalen zodra de nieuwe gewassen in de handel komen.

Bron: freepressjournal.in

Publicatiedatum: