Jamaicaanse oppositie vraagt om herziening van invoervergunningen voor uien

Oppositiepartijen zijn het oneens met de Jamaicaanse regering over de afgifte van invoervergunningen voor uien. Dit gebeurde nadat de regering binnenlandse telers had aangemoedigd de uienteelt te verhogen.

De oppositie zei kennis te hebben genomen van een demonstratie van uientelers in Llandewey, St. Thomas, en van meldingen dat de invoer de markten voor hun uien zou verstoren.

In een verklaring zei landbouwwoordvoerder Lothan Cousins dat de timing irrationeel was en riep hij de minister van Landbouw, Pearnel Charles Jr, op om uit te leggen waarom er invoervergunningen worden uitgegeven, voordat er onderzoek was gedaan onder zijn toezicht.

De woordvoerder zei teleurgesteld te zijn dat het programma voor de uienteelt wordt gedwarsboomd door de bereidwilligheid van de regering om invoervergunningen af te geven. De oppositie vraagt ook om transparantie bij de toekenning van de invoervergunningen. Volgens Cousins vraagt de oppositie om volledige openheid om de eerlijkheid te bevorderen en te voorkomen dat personen met connecties kunnen profiteren van de benarde situatie van de telers.

Bron: jamaica-gleaner.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.